Teveel tegelijk, te snel

Ik ben me er al een tijdje van bewust dat ik wat zaken in mijn leven wil veranderen, maar dat ik de neiging heb teveel tegelijk en te snel wil veranderen met als gevolg dat er eigenlijk niks verandert.

Een opsomming:

 • Ik wil sparen
 • Ik wil streamen
 • Ik wil lekker eten
 • Ik wil m’n huis versneld afbetalen
 • Ik wil m’n huis opgeruimd krijgen
 • Ik wil afscheid nemen van overbodige spullen
 • Ik wil streamen
 • Ik wil gamen
 • Ik wil m’n Nintendo verzameling uitbreiden
 • Ik wil m’n website up-to-date houden en er mooi uit laten zien
 • Ik wil naar Zweden
 • Ik wil een cruise maken
 • Ik wil een nieuwe MacBook
 • Ik wil gaan samenwonen
 • ik wil ….

Ik wil dus erg veel en net als veel mensen, wil ik dit het liefst allemaal nu, maar dat kan natuurlijk niet.

Ik weet natuurlijk al een tijdje hoe het werkt in mijn hoofd en waarom we zo gevoelig zijn voor alles wat er op ons afkomt en ik weet zelfs hoe ik dit zou kunnen voorkomen maar het verloopt moeizaam.

Natuurlijk, er is vooruitgang. Er was een periode dat ik met het beetje spaargeld dat ik nu heb, de winkel in zou duiken en die MacBook had aangeschaft alvorens me af te vragen of ik die MacBook nu wel echt nodig heb. Ik kan dit bericht immers prima tikken op mijn PC of m’n iPad en dan ziet het er net zo netjes uit als wanneer ik het op de nieuwe MacBook zou doen. Een noodzaak is er dus niet en daarom heb ik de nieuwe MacBook nog niet aangeschaft. Ook heb ik me tijdens Black Friday niet laten verleiden om het oude model te kopen dat aanzienlijk goedkoper geworden was. Ik wil immers graag het model hebben met Apple’s eigen M1 processor.

First things first, alles op z’n tijd is het mantra dat ik voor dit jaar wil gaan hanteren en ik weet dat sociale druk een fantastisch hulpmiddel is om m’n gedrag aan te passen. Een stok achter de deur, zogezegd. Ik heb de nodige succesverhalen gezien bij mensen die een blog bijhouden als stok achter de deur waarmee ze zodoende hun doelen hebben kunnen bereiken. Dat wil ik daarom ook gaan proberen. In kleine stapjes m’n doelen behalen, stap voor stap. Door het op mijn website te schrijven en jou mee te nemen in dit avontuur wil ik twee vliegen in een klap slaan. Het is mijn stok achter de deur en jij hebt er misschien ook iets aan om veranderingen in je eigen situatie te bewerkstelligen.

Geef een antwoord